Ryż z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Ryż z jabłkiem

z jogurtem naturalnym

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

12

heart
345 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

do dekoracji:

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Ryż z jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Upiecz jabłka, posypując je uprzednio szczyptą cynamonu. Ugotowany ryż podaj z pieczonym jabłkiem i polej gęstym jogurtem naturalnym.

Ryż z jabłkiem - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż z jabłkiemRyż z jabłkiem

Ryż gotowany z pieczonym jabłkiem i cynamonem – to dla wielu smak dzieciństwa. W proponowanej wersji to danie doskonale sprawdzi się na podwieczorek. Będzie bardzo smacznie, aromatycznie, a na dodatek – sentymentalnie.

Dla kogo? Jabłko i cynamon to niezawodne połączenie smaków. Skomponowane z ryżem stanowi danie, które poleca się wszystkim pasjonatom ciepłych przekąsek z owocami.

Na zdrowie! Ryż z jabłkiem to posiłek, który dostarcza m.in. cynk (1,8 mg, czyli 17,6% RWS), który przyczynia się do prawidłowego metabolizmu tłuszczów.

Czy wiesz, że? Po dziś dzień znane są prozdrowotne właściwości cynamonu. Dawniej przyprawa stanowiła popularny składnik stosowany przy wspomaganiu układu oddechowego i problemach z trawieniem. Obecnie wykorzystywany jest zarówno w przemyśle farmaceutycznym, jak i kosmetycznym.