
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
6 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
800 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone papryczki namocz na kilka minut w wodzie, a następnie posiekaj.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj mięso i smaż na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
Krok 4
Dodaj posiekane czerwone papryczki, kminek i oregano. Całość mieszaj i wlej ostudzony bulion.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj rozgniecione pomidory, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotuj jeszcze ok. 15 minut, często mieszając.
Krok 6
Gdy danie jest gotowe, rozłóż je na głębokie talerze, udekoruj gałązkami świeżego oregano. Serwuj ze świeżym pszennym pieczywem lub makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























