Mięso chili po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

8 sztuk

6 sztuk

800 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki namocz na kilka minut w wodzie, a następnie posiekaj.

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 1

Dodaj mięso i smaż na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.

Krok 1

Dodaj posiekane czerwone papryczki, kminek i oregano. Całość mieszaj i wlej ostudzony bulion.

Krok 1

Po chwili gotowania dodaj rozgniecione pomidory, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotuj jeszcze ok. 15 minut, często mieszając.

Krok 1

Gdy danie jest gotowe, rozłóż je na głębokie talerze, udekoruj gałązkami świeżego oregano. Serwuj ze świeżym pszennym pieczywem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej