Mięso chili po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso chili po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

6 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

800 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki namocz na kilka minut w wodzie, a następnie posiekaj.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 3

Dodaj mięso i smaż na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.

Krok 4

Dodaj posiekane czerwone papryczki, kminek i oregano. Całość mieszaj i wlej ostudzony bulion.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj rozgniecione pomidory, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotuj jeszcze ok. 15 minut, często mieszając.

Krok 6

Gdy danie jest gotowe, rozłóż je na głębokie talerze, udekoruj gałązkami świeżego oregano. Serwuj ze świeżym pszennym pieczywem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej