
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
6 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
800 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone papryczki namocz na kilka minut w wodzie, a następnie posiekaj.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj mięso i smaż na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
Krok 4
Dodaj posiekane czerwone papryczki, kminek i oregano. Całość mieszaj i wlej ostudzony bulion.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj rozgniecione pomidory, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotuj jeszcze ok. 15 minut, często mieszając.
Krok 6
Gdy danie jest gotowe, rozłóż je na głębokie talerze, udekoruj gałązkami świeżego oregano. Serwuj ze świeżym pszennym pieczywem lub makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej