Mięso chili po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso chili po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

6 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

800 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone papryczki namocz na kilka minut w wodzie, a następnie posiekaj.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 3

Dodaj mięso i smaż na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.

Krok 4

Dodaj posiekane czerwone papryczki, kminek i oregano. Całość mieszaj i wlej ostudzony bulion.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj rozgniecione pomidory, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotuj jeszcze ok. 15 minut, często mieszając.

Krok 6

Gdy danie jest gotowe, rozłóż je na głębokie talerze, udekoruj gałązkami świeżego oregano. Serwuj ze świeżym pszennym pieczywem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso chili po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frytki z dipem guacamole
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej