Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

4 sztuki

300 gramów

4 łyżeczki

4 łyżeczki

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte jabłka pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miski, zasyp cukrem i cynamonem, dokładnie wymieszaj i na kilka minut odstawić.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 1

Krok 2

Wyłóż jabłka na patelnię, podlej wodą i duś do miękkości.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 2

Krok 3

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 3

Krok 4

Ugotowany ryż przełóż na talerz, polej go jogurtem, a na wierzch wyłóż uduszone jabłka. Całość przyozdób listkami świeżej mięty.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, wapnia, fosforu, cynku, manganu, witamin: C, B2, B12 oraz kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej