Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą
łatwe
195 osób zapisało

Składniki
120 gramów
300 gramów
4 sztuki
4 łyżeczki
4 sztuki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte jabłka pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miski, zasyp cukrem i cynamonem, dokładnie wymieszaj i na kilka minut odstawić.

Krok 2
Wyłóż jabłka na patelnię, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 3
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Ugotowany ryż przełóż na talerz, polej go jogurtem, a na wierzch wyłóż uduszone jabłka. Całość przyozdób listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: potasu, wapnia, fosforu, cynku, manganu, witamin: C, B2, B12 oraz kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej