
Składniki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
null
0.5 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj ryż wraz z kasza jaglaną.
Krok 2
Po około 30 minutach dodaj suszone owoce i gotuj kilka minut.
Krok 3
Zostaw pod przykryciem na 20 minut.
Krok 4
Następnie ułóż w szklanym naczyniu i polej miodem. Posyp cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej