Rzepa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rzepa ze śmietaną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę obierz, umyj i pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Uduś do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Wlej śmietanę i wymieszaj, chwilkę gotuj. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej