Rzepa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rzepa ze śmietaną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę obierz, umyj i pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Uduś do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Wlej śmietanę i wymieszaj, chwilkę gotuj. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej