
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzepę obierz, umyj i pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Uduś do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Wlej śmietanę i wymieszaj, chwilkę gotuj. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej