Rzepa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rzepa ze śmietaną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę obierz, umyj i pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Uduś do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Wlej śmietanę i wymieszaj, chwilkę gotuj. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rzepa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej