Sakiewki z indyka z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sakiewki z indyka z boczniakami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety cienko rozbijamy. Nacieramy je przyprawą do mięsa Knorr i odkładamy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki kroimy w kostkę, cebulę i tymianek siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Na każdy filet z kurczaka nakładamy porcję boczniaków. Spinamy wykałaczką.

Krok 4

Sakiewki układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się przyrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej