Sakiewki z indyka z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki z indyka z boczniakami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety cienko rozbijamy. Nacieramy je przyprawą do mięsa Knorr i odkładamy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki kroimy w kostkę, cebulę i tymianek siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Na każdy filet z kurczaka nakładamy porcję boczniaków. Spinamy wykałaczką.

Krok 4

Sakiewki układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się przyrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej