Sakiewki z indyka z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki z indyka z boczniakami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety cienko rozbijamy. Nacieramy je przyprawą do mięsa Knorr i odkładamy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki kroimy w kostkę, cebulę i tymianek siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Na każdy filet z kurczaka nakładamy porcję boczniaków. Spinamy wykałaczką.

Krok 4

Sakiewki układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się przyrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej