Sakiewki z indyka z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki z indyka z boczniakami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety cienko rozbijamy. Nacieramy je przyprawą do mięsa Knorr i odkładamy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki kroimy w kostkę, cebulę i tymianek siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Na każdy filet z kurczaka nakładamy porcję boczniaków. Spinamy wykałaczką.

Krok 4

Sakiewki układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się przyrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki z indyka z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej