
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety cienko rozbijamy. Nacieramy je przyprawą do mięsa Knorr i odkładamy.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki kroimy w kostkę, cebulę i tymianek siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Na każdy filet z kurczaka nakładamy porcję boczniaków. Spinamy wykałaczką.
Krok 4
Sakiewki układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się przyrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej