Sałatka kartoflana z matiasami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kartoflana z matiasami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

null

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

4 sztuki

1 łyżka

250 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Osuszone filety pokrój na duże kawałki.

Krok 2

Przez pół godziny gotuj ziemniaki w mundurkach po czym obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Zetrzyj seler na tarce. Blanszuj chwile we wrzątku z solą i następnie przelej wodą i osusz.

Krok 4

Ogórki pokrój na plasterki a cebule w krążki.

Krok 5

Wszystko wymieszaj dokładnie.

Krok 6

Cr?me fraîche zmieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 7

Matiasy z warzywami polej sosem. Przeczekaj godzinę i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej