
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
null
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżka
250 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Osuszone filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Przez pół godziny gotuj ziemniaki w mundurkach po czym obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Zetrzyj seler na tarce. Blanszuj chwile we wrzątku z solą i następnie przelej wodą i osusz.
Krok 4
Ogórki pokrój na plasterki a cebule w krążki.
Krok 5
Wszystko wymieszaj dokładnie.
Krok 6
Cr?me fraîche zmieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 7
Matiasy z warzywami polej sosem. Przeczekaj godzinę i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej