
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
null
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżka
250 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Osuszone filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Przez pół godziny gotuj ziemniaki w mundurkach po czym obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Zetrzyj seler na tarce. Blanszuj chwile we wrzątku z solą i następnie przelej wodą i osusz.
Krok 4
Ogórki pokrój na plasterki a cebule w krążki.
Krok 5
Wszystko wymieszaj dokładnie.
Krok 6
Cr?me fraîche zmieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 7
Matiasy z warzywami polej sosem. Przeczekaj godzinę i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























