Sałatka kartoflana z matiasami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kartoflana z matiasami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

null

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

4 sztuki

1 łyżka

250 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Osuszone filety pokrój na duże kawałki.

Krok 2

Przez pół godziny gotuj ziemniaki w mundurkach po czym obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Zetrzyj seler na tarce. Blanszuj chwile we wrzątku z solą i następnie przelej wodą i osusz.

Krok 4

Ogórki pokrój na plasterki a cebule w krążki.

Krok 5

Wszystko wymieszaj dokładnie.

Krok 6

Cr?me fraîche zmieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 7

Matiasy z warzywami polej sosem. Przeczekaj godzinę i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kartoflana z matiasami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wiosenna sałatka z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej