Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
null
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżka
250 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Osuszone filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Przez pół godziny gotuj ziemniaki w mundurkach po czym obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Zetrzyj seler na tarce. Blanszuj chwile we wrzątku z solą i następnie przelej wodą i osusz.
Krok 4
Ogórki pokrój na plasterki a cebule w krążki.
Krok 5
Wszystko wymieszaj dokładnie.
Krok 6
Cr?me fraîche zmieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 7
Matiasy z warzywami polej sosem. Przeczekaj godzinę i posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej