
Składniki
1 łyżka
null
null
null
200 gramów
1 łyżeczka
4 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Następnie odcedź i wymieszaj z curry.
Krok 2
Mule i krewetki wymieszaj z makaronem, polej sosem.
Krok 3
Udekoruj mulami w muszlach i krewetkami w skorupkach.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej