Sałatka z kalafiora z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

0.5 pęczka

150 gramów

2 opakowania

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj go w osolonym wrzątku – wystudź.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, kolendrę pokrój. Sos Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu, dodaj czosnek i kolendrę – wymieszaj.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w paski. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem – gotową sałatkę przełóż do salaterki.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kalafiora z oliwkamiSałatka z kalafiora z oliwkami

Z kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj go w osolonym wrzątku – wystudź.