
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte i obrane owoce pokrój w kostkę i wymieszaj.

Krok 2
Podawaj z listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z owoców egzotycznych
Masz ochotę na pyszne drugie śniadanie? Nic prostszego! Przygotuj niezwykle smakowitą sałatkę z owoców egzotycznych. Wystarczą Ci jedynie trzy składniki. Wymieszaj kiwi, pomarańczę oraz banana i gotowe!
Dla kogo?
W tej przekąsce bez wątpienia zasmakują wielbiciele owoców. Sałatka doskonale syci oraz orzeźwia. Bardzo łatwo ją spakować na wynos, dlatego idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy.
Na zdrowie!
Owoce to cenne źródło licznych witamin i składników mineralnych oraz błonnika. Proponowana sałatka owocowa będzie świetnym „dostarczycielem” m.in. witaminy C (99,4 mg, czyli 124% RWS), która wzmacnia naszą odporność, oraz folianów (68,7 µg, czyli 34% RWS), odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie układu krwiotwórczego.
Czy wiesz, że?
Kiwi można spożywać na wiele sposobów – warto dodawać je do sałatek, koktajli, ale te owoce także znakomicie odnajdą się w towarzystwie dań mięsnych.