Sałatka z surmii i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 pęczki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Surmii pokrój na paseczki, pora na połowę, a następnie na krążki, a ogórka pokrój na kosteczkę.

Krok 3

Do miseczki wrzuć ryż, surmii, pora oraz ogórka. Dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wszystko wymieszaj i ozdób listkami pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej