Sałatka z surmii i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surmii i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 pęczki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Surmii pokrój na paseczki, pora na połowę, a następnie na krążki, a ogórka pokrój na kosteczkę.

Krok 3

Do miseczki wrzuć ryż, surmii, pora oraz ogórka. Dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wszystko wymieszaj i ozdób listkami pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surmii i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej