
Składniki
1 sztuka
null
null
2 pęczki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Surmii pokrój na paseczki, pora na połowę, a następnie na krążki, a ogórka pokrój na kosteczkę.
Krok 3
Do miseczki wrzuć ryż, surmii, pora oraz ogórka. Dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wszystko wymieszaj i ozdób listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























