
Składniki
1 sztuka
null
null
2 pęczki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odsącz i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Surmii pokrój na paseczki, pora na połowę, a następnie na krążki, a ogórka pokrój na kosteczkę.
Krok 3
Do miseczki wrzuć ryż, surmii, pora oraz ogórka. Dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wszystko wymieszaj i ozdób listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej