Kotlety z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

0.5 szklanki

10 sztuk

null

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Jedno zostaw surowe.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na maśle.

Krok 3

W mleku namocz bułkę i odciśnij.

Krok 4

Obrane jajka, bułkę, przysmażoną cebulę zmiel w maszynce, po czym dodaj surowe jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.

Krok 5

Uformuj kotlety obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej