
Składniki
1 sztuka
null
null
null
0.5 szklanki
10 sztuk
null
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Jedno zostaw surowe.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na maśle.
Krok 3
W mleku namocz bułkę i odciśnij.
Krok 4
Obrane jajka, bułkę, przysmażoną cebulę zmiel w maszynce, po czym dodaj surowe jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Uformuj kotlety obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej