
Składniki
1 sztuka
null
null
null
0.5 szklanki
10 sztuk
null
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Jedno zostaw surowe.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na maśle.
Krok 3
W mleku namocz bułkę i odciśnij.
Krok 4
Obrane jajka, bułkę, przysmażoną cebulę zmiel w maszynce, po czym dodaj surowe jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Uformuj kotlety obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















