Sarnina w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sarnina w sosie

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

23

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

458 osób wydrukowało

Pobierz pdf

423 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.

Krok 2

Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej