PRZEPISY.PL
Sarnina w sosie - autor: Bernadetta

Sarnina w sosie

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
30
osób dodało do Mniamlisty
30
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • polędwica z sarny60 dkg
  • marynata staropolska 1 szt
  • cebula - 1 szt.1 szt
  • olej1 łyżka
  • Śmietana 30%150 ml
  • pieprz1 szt
  • boczek20 dkg
  • mąka1 łyżka
  • Krok 1

    Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.
  • Krok 2

    Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 3

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

63
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
73
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
58
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe