Sarnina w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sarnina w sosie

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

21

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

428 osób wydrukowało

Pobierz pdf

368 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.

Krok 2

Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sarnina w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej