Pozytywnie zielona zupa

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy 5 szklanek wody i doprowadzamy do wrzenia. W gorącej wodzie rozpuszczamy Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Gotujemy je w bulionie pod przykryciem 15 minut.

Krok 3

W czasie kiedy gotują się ziemniaki kroimy brokuła i cukinię w małe cząstki i po 15 minutach dodajemy je razem z rozgniecionym czosnkiem, pietruszką i kolendrą do ziemniaków. Garnek przykrywamy i gotujemy kolejne 15 minut. Na koniec dolewamy śmietankę i tylko doprowadzamy zupę do wrzenia.

Krok 4

Przy pomocy blendera zupę miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej