
Składniki
125 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
180 gramów
1.4 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 szczypta
1.3 kilograma
700 mililitrów
50 gramów
10 sztuk
2 sztuki
375 gramów
6 łyżek
3 łyżki
0.5 sztuki
1.5 szklanki
5 łyżek
5 łyżek
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać pozostałe składniki, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy
Krok 2
Masa serowa : Ser trzykrotnie zemleć w maszynce.
Krok 3
Białka oddzielić od żółtek, do miski przełożyć margarynę, utrzeć, dodawać po jednym żółtku , jogurt i ser dalej ucierać.
Krok 4
Na samym końcu dodawać stopniowo ucierając obie mąki, rodzynki i rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, dokładnie zmiksować.
Krok 5
Białka jaj 12 szt ubić ze szczyptą soli na sztywno, do ubitej piany dodawać po łyżce cukru dalej ubijać.
Krok 6
Pianę ostrożnie połączyć z masą serową.
Krok 7
Wylać masę na ciasto, wstawić blachę do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec przez ok.45 minut.
Krok 8
Upieczone i ostudzone ciasto polać , gorzką i białą czekoladą, posypać wiórkami białymi z czekolady
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej