Sernik kolorowy na kakaowym spodzie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

294

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

0.5 łyżeczki

1 łyżka

masa serowa:

1.5 kilograma

8 sztuk

1 opakowanie

0.75 opakowania

2 szklanki

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO KAKAOWE- składniki ciasta zagnieść i włożyć do zamrażalnika.

Krok 2

MASA SEROWA - ser zemleć, żółtka utrzeć z cukrem, wlać do sera, dodać budyń i pianę z białek, delikatnie wymieszać.

Krok 3

Ser podzielić na 3 części.

Krok 4

Do jednej dodać pomarańczowego barwnika, do drugiej części niebieskiego, a trzecią nie barwimy.

Krok 5

Ciasto kakaowe trzemy na tarce o grubych oczkach i wysypujemy do dużej tortownicy.

Krok 6

Ser wykładamy przemiennie kolorami. Sernik pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 st.C.

Krok 7

Ostudzony polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik  kolorowy na kakaowym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej