Sernik na szybko

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

2 sztuki

14 dekagramów

0.5 szklanki

2 opakowania

2 łyżeczki

2 łyżki

masa serowa:

1 kilogram

0.75 szklanki

4 sztuki

3 szklanki

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto: Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami.

Krok 2

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto.

Krok 3

Odłożyć trochę ciasta na wierzch masy serowej (zwałkowane ruloniki – kratka).

Krok 4

Przygotować masę serową: ser zemleć, dodać cukier, mleko, żółtka, budyń oraz sok z cytryny i wymieszać.

Krok 5

Formę do pieczenia wysmarować Kasią.

Krok 6

Dno i boki wyłożyć ciastem.

Krok 7

Następnie wlać masę serową.

Krok 8

Na masę serową położyć w formie kratki zwałkowane ruloniki z pozostałego ciasta.

Krok 9

Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej