Sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

2 opakowania

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

3 łyżki

100 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić galaretki cytrynowe i truskawkowe. Zostawić do stężenia .

Krok 2

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Biszkopty zalać tężejącą galaretką. Rozpuścić galaretki pomarańczowe i zostawić do stężenia.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Rozpuścić w mleku i zostawić do wystygnięcia .

Krok 4

Połączyć z serkiem homogenizowanym. Masę serową podzielić na pół. Połowę wylać na biszkopty z galaretką.

Krok 5

Na masę serową wylać kolejną galaretkę. Zostawić chwilę do stężenia i wylać pozostałą część masy serowej.

Krok 6

Owoce pokroić w cząstki i ułożyć na masie serowej. Całość zalać galaretką pomarańczową i zostawić do całkowitego zastygnięcia w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z mleka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej