SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI:

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

361

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

50 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę truskawkową zrobić wg przepisu z tyłu i odstawić. Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej wody. Wymieszać i odstawić na pół godziny, następnie dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Krok 2

2 galaretki cytrynowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia.

Krok 3

Brzoskwinie pokroić w kostkę. Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę.

Krok 4

Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia. dodać cukier puder i cukier waniliowy- wymieszać.

Krok 5

Dodać wystudzoną żelatynę, wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie.

Krok 6

Wszystko razem wymieszać.

Krok 7

Wylać na tortownicę i wyrównać.

Krok 8

Udekorować pozostałymi owocami.

Krok 9

Zalać wystudzoną lekko tężejącą galaretką cytrynową. Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI: - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Harataniec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej