SERNIK SZACHOWNICA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

10 gramów

1 kilogram

6 sztuk

30 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

biszkopt:

6 sztuk

20 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem. Połącz z rumem, proszkiem budyniowym i kakao. Wymieszaj z pianą z białek.

Krok 2

Rozsmaruj w prostokątnej blaszce. Piecz ok 35 min w temp 180 st. Ostudź. Pokrój w paski o szer. 2 cm.

Krok 3

Masa serowa: Kasię utrzyj z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj ser i proszek budyniowy. Zmiksuj na gładką masę. Połącz z pianą z białek.

Krok 4

Blaszkę po biszkopcie wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż paski biszkoptu, pozostawiając między nimi równe odległości. W te przestrzenie wlej masę serową.

Krok 5

W ten sam sposób ułóż drugą warstwę (tym razem paski biszkoptowe układaj na warstwie sera). Ciasto piecz ok 45 min w temp 180 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK SZACHOWNICA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej