Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

masa:

1 opakowanie

400 gramów

2 opakowania

2 szczypty

200 gramów

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a po jednym żółtku wymieszać kakao, mąka.

Krok 2

Ciasto wlać do tortownicy. Piec około 25-30. Biszkopt wyjąc z piekarnika, ostudzić.

Krok 3

Z ciepłych lodów podcinać waflowe spody i układać na ostudzonym biszkopcie.

Krok 4

Galaretki rozpuścić 2 szklankach gorącej wody, cały czas mieszając.

Krok 5

Serek, śmietanę, cukier do smaku, dodać do lekko stężałą galaretkę.

Krok 6

Miksować do masy.

Krok 7

Powstałą masą zalać ciepłe lody na biszkopcie. Wierzch polewamy galaretką. Do lodówki. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z ciepłymi lodami i galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej