Łaciaty sernik z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łaciaty sernik z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
1118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

555 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

1 sztuka

170 gramów

60 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

masa serowa:

400 gramów

3 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki i je zmiksuj. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Podłużną foremkę o wymiarach 18x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.

Krok 3

Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. Cały czas ubijając masę jajeczną, dodawaj ser, budyń i rozpuszczone masło.

Krok 4

Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj, następnie odrywaj z niego spore kawałki i układaj je na masie serowej.

Krok 5

Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 °C.

Krok 6

Wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or.

1

Opinie o przepisie

  • Marlena Cekała

    Marlena Cekała , 03.04.2016

    pyszne szybko i łatwo się robi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z rodzynkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej