Skrzydełka kurze w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka kurze w miodzie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Końcówki skrzydełek odetnij, a resztę podziel na 3 części w miejscu stawów.

Krok 2

W misce wymieszaj wodę z Fixem Knorr.

Krok 4

Skrzydełka wymieszaj z przygotowanym sosem.

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek, imbir, sos sojowy, miód, sherry i wymieszaj.

Krok 5

Całość zamknij w woreczku dołączonym do opakowania Fix i piecz według wskazówek na opakowaniu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej