Śledzie po sułtańsku - przepis z rodzynkami | Przepisy.pl pixel

Śledź po sułtańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz na ok. 2-3 godziny. Następnie odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i pokrój w talarki. Podsmaż na oleju, dodaj pieprz, przyprawę i koncentrat.

Krok 3

Namocz rodzynki.

Krok 4

Śledzie układaj warstwami na przemian z przygotowaną cebulą i odsączonymi rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej