Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

sos:

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko dokładnie rozmieszaj.

Krok 2

Grzyby obtocz w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w panierce Knorr.

Krok 3

Połącz składniki na sos ze sobą.

Krok 4

Grzyby smaż po 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z dresingiem orientalnym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do panierki idealnym dodatkiem będzie dodanie łyżki ziaren sezamu. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone boczniaki z dresingiem orientalnymSmażone boczniaki z dresingiem orientalnym

Szukacie pomysłu na smaczną przystawkę? Smażone boczniaki z dressingiem orientalnym są świetnym pomysłem! Przygotujcie tę potrawę, a przeniesiecie się w kulinarną podróż! Smak tych grzybów zachwyca, jest delikatny i słodki. Nic dziwnego, że boczniaki zyskują coraz większą popularność. Uwaga! Wybierajcie boczniaki z niewielkimi kapeluszami, dzięki czemu nie natraficie na grzyby lekko łykowate. Sam proces smażenia jest bardzo łatwy! Trwa on zaledwie 3 minuty, dlatego bacznie obserwujcie grzyby, aby się nie przypaliły. 

Dla kogo?

Boczniaki to opcja idealna dla każdego fana grzybów. Są smaczne i aromatyczne, dlatego ciężko jest im się oprzeć!

Na jaką okazję?

Smażone grzyby doskonale sprawdzą się podczas spotkań ze znajomymi. Z pewnością każdy doceni Wasze starania i ten znakomity smak! Możecie również przygotować boczniaki jako podwieczorek lub kolację. Zróbcie dla siebie małą ucztę!

Czy wiesz, że?

Boczniaki charakteryzują się kruchością, dlatego musicie uważać, żeby ich nie uszkodzić, np. podczas mycia. Najlepiej zrobić to szybko i pod zimną wodą. Bądźcie delikatni, a z pewnością Wasze grzyby będą doskonałe.

Dla urozmaicenia:

W potrawie ważny jest aromatyczny sos. Ten orientalny dressing, który Wam polecamy, doda aromatu smażonym grzybom. Polejcie nim boczniaki i cieszcie się znakomitą przekąską. Pycha!