Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

sos:

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko dokładnie rozmieszaj.

Krok 2

Grzyby obtocz w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w panierce Knorr.

Krok 3

Połącz składniki na sos ze sobą.

Krok 4

Grzyby smaż po 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z dresingiem orientalnym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do panierki idealnym dodatkiem będzie dodanie łyżki ziaren sezamu. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone boczniaki z dresingiem orientalnymSmażone boczniaki z dresingiem orientalnym

Szukacie pomysłu na smaczną przystawkę? Smażone boczniaki z dressingiem orientalnym są świetnym pomysłem! Przygotujcie tę potrawę, a przeniesiecie się w kulinarną podróż! Smak tych grzybów zachwyca, jest delikatny i słodki. Nic dziwnego, że boczniaki zyskują coraz większą popularność. Uwaga! Wybierajcie boczniaki z niewielkimi kapeluszami, dzięki czemu nie natraficie na grzyby lekko łykowate. Sam proces smażenia jest bardzo łatwy! Trwa on zaledwie 3 minuty, dlatego bacznie obserwujcie grzyby, aby się nie przypaliły. 

Dla kogo?

Boczniaki to opcja idealna dla każdego fana grzybów. Są smaczne i aromatyczne, dlatego ciężko jest im się oprzeć!

Na jaką okazję?

Smażone grzyby doskonale sprawdzą się podczas spotkań ze znajomymi. Z pewnością każdy doceni Wasze starania i ten znakomity smak! Możecie również przygotować boczniaki jako podwieczorek lub kolację. Zróbcie dla siebie małą ucztę!

Czy wiesz, że?

Boczniaki charakteryzują się kruchością, dlatego musicie uważać, żeby ich nie uszkodzić, np. podczas mycia. Najlepiej zrobić to szybko i pod zimną wodą. Bądźcie delikatni, a z pewnością Wasze grzyby będą doskonałe.

Dla urozmaicenia:

W potrawie ważny jest aromatyczny sos. Ten orientalny dressing, który Wam polecamy, doda aromatu smażonym grzybom. Polejcie nim boczniaki i cieszcie się znakomitą przekąską. Pycha!