Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

4 sztuki

5 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera wrzuć połowę piquillo, wlej 120 ml zalewy i zmiksuj.

Krok 2

Przelej przecier do miski, połącz z trzema łyżkami oliwy i posól do smaku.

Krok 3

Kawałki ryby również posól z obu stron.

Krok 4

Na talerz wsyp sezam, panieruj w nim porcje tuńczyka.

Krok 5

Rozgrzej oliwę i smaż rybę po 2 minuty z każdej strony. Przełóż kawałki tuńczyka na talerz i trzymaj w ciepłym miejscu.

Krok 6

Resztę papryk obsmaż z obu stron po 2 minuty. Przed podaniem podziel przyrumienione piquillo na 4 talerze.

Krok 7

Przekrój kawałki tuńczyka na 3 cząstki, które ułóż na paprykach. Polej paprykowym sosem i udekoruj trybulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior w sosie orzechowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej