Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

4 sztuki

5 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera wrzuć połowę piquillo, wlej 120 ml zalewy i zmiksuj.

Krok 2

Przelej przecier do miski, połącz z trzema łyżkami oliwy i posól do smaku.

Krok 3

Kawałki ryby również posól z obu stron.

Krok 4

Na talerz wsyp sezam, panieruj w nim porcje tuńczyka.

Krok 5

Rozgrzej oliwę i smaż rybę po 2 minuty z każdej strony. Przełóż kawałki tuńczyka na talerz i trzymaj w ciepłym miejscu.

Krok 6

Resztę papryk obsmaż z obu stron po 2 minuty. Przed podaniem podziel przyrumienione piquillo na 4 talerze.

Krok 7

Przekrój kawałki tuńczyka na 3 cząstki, które ułóż na paprykach. Polej paprykowym sosem i udekoruj trybulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej