Puree z brokuła z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z brokuła z mascarpone

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy 10 min na parze. Studzimy.

Krok 2

Brokuł, ser mascarpone i przyprawy oraz rozkruszona mini kostkę miksujemy w malakserze na gładkie puree.

Krok 3

Podajemy jako dodatek np. do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej