Puree z brokuła z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z brokuła z mascarpone

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy 10 min na parze. Studzimy.

Krok 2

Brokuł, ser mascarpone i przyprawy oraz rozkruszona mini kostkę miksujemy w malakserze na gładkie puree.

Krok 3

Podajemy jako dodatek np. do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej