Puree z brokuła z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z brokuła z mascarpone

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy 10 min na parze. Studzimy.

Krok 2

Brokuł, ser mascarpone i przyprawy oraz rozkruszona mini kostkę miksujemy w malakserze na gładkie puree.

Krok 3

Podajemy jako dodatek np. do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej