
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
150 gramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy 10 min na parze. Studzimy.
Krok 2
Brokuł, ser mascarpone i przyprawy oraz rozkruszona mini kostkę miksujemy w malakserze na gładkie puree.
Krok 3
Podajemy jako dodatek np. do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej