Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
30 gramów
10 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.
Krok 2
Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.
Krok 3
Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej