Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

30 gramów

10 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.

Krok 2

Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.

Krok 3

Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej