Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
30 gramów
10 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.
Krok 2
Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.
Krok 3
Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej