Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

30 gramów

10 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.

Krok 2

Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.

Krok 3

Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej