Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza
średnie
2 osoby zapisały
Składniki
1 łyżeczka
30 gramów
10 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.
Krok 2
Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.
Krok 3
Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej