Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
30 gramów
10 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.
Krok 2
Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.
Krok 3
Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej