Śmietankowy czereśniowiec

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

14

346 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

303 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

572 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

200 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

wierzch:

800 gramów

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść w rondelku i wymieszaj z maślanką i roztrzepanymi jajkami.

Krok 2

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier.

Krok 3

Do sypkich składników wlej płynne i wymieszaj mikserem.

Krok 4

Formę o wymiarach 22x27cm wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 5

Ciasto przełóż do formy, wyrównaj.

Krok 6

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 25 minut.

Krok 7

W misce wymieszaj mikserem: śmietanę, twaróg, cukier, jajka i budyń.

Krok 8

Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika, posmaruj częścią masy serowej i wyłóż na nią równomiernie czereśnie.

Krok 9

Całość przykryj pozostałą masą serową.

Krok 10

Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 25-30 minut w 180 st. C.

7

Opinie o przepisie

  • Alicja Magdalena Piłkowska

    Alicja Magdalena Piłkowska

    tak bardzo macie super przepisy na ciasta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena

    Magdalena

    jaką śmietanę trzeba dodać?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena

    Magdalena

    jaka śmietana?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Komorowska

    Ewa Komorowska

    Jaką śmietanę 36 % czy inną?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelw Gumulak

    Marcelw Gumulak

    Malo precyzyjny ten przepis;-(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • graz zuk

    graz zuk

    przepyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Olearczuk

    Danuta Olearczuk

    robiłam ,jest przepyszny,super!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietankowy czereśniowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej