Sos pietruszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pietruszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżeczka

1 pęczek

250 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do śmietany dodaj mąkę, dobrze rozmieszaj i dodaj 4 łyżki gorącego bulionu.

Krok 2

Całość wlej do gotującego się bulionu, podpraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Na koniec wrzuć posiekana natkę pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej