Sos pietruszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżeczka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do śmietany dodaj mąkę, dobrze rozmieszaj i dodaj 4 łyżki gorącego bulionu.

Krok 2

Całość wlej do gotującego się bulionu, podpraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Na koniec wrzuć posiekana natkę pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej