Sos pietruszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pietruszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżeczka

1 pęczek

250 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do śmietany dodaj mąkę, dobrze rozmieszaj i dodaj 4 łyżki gorącego bulionu.

Krok 2

Całość wlej do gotującego się bulionu, podpraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Na koniec wrzuć posiekana natkę pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skubaniec
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej