Sos pietruszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pietruszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżeczka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do śmietany dodaj mąkę, dobrze rozmieszaj i dodaj 4 łyżki gorącego bulionu.

Krok 2

Całość wlej do gotującego się bulionu, podpraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Na koniec wrzuć posiekana natkę pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pietruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej