
Składniki
3 łyżki
null
null
1 łyżeczka
1 pęczek
250 mililitrów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do śmietany dodaj mąkę, dobrze rozmieszaj i dodaj 4 łyżki gorącego bulionu.
Krok 2
Całość wlej do gotującego się bulionu, podpraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 3
Na koniec wrzuć posiekana natkę pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej