Śródziemnomorskie kieszonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śródziemnomorskie kieszonki

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

10 sztuk

3 sztuki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W filetach robimy kieszonkę nożem z ostrym szpicem. Najlepiej, by filety były duże, ale raczej wysokie niż szerokie.

Krok 2

Pomidory, szpinak, bazylię, szałwię i czosnek drobno siekamy, mieszamy z gałką, kosteczką pietruszkową, dosalamy i dopieprzamy do smaku.

Krok 3

Tak powstałym farszem nadziewamy filety i z wierzchu oprószamy je Delikatem (z każdej strony).

Krok 4

Folię aluminiową smarujemy oliwą i zawijamy w nią po jednym filecie (dość ciasno, by farsz nie wydostał się z kieszonki).

Krok 5

Filety pieczemy w 200 stopniach około 50-60 minut. Zanim je wyjmiemy z folii i pokroimy, odczekajmy 10-15 min, aby soki weszły w mięso a nie wypłynęły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej