
Składniki
4 sztuki
6 sztuk
10 sztuk
3 sztuki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W filetach robimy kieszonkę nożem z ostrym szpicem. Najlepiej, by filety były duże, ale raczej wysokie niż szerokie.
Krok 2
Pomidory, szpinak, bazylię, szałwię i czosnek drobno siekamy, mieszamy z gałką, kosteczką pietruszkową, dosalamy i dopieprzamy do smaku.
Krok 3
Tak powstałym farszem nadziewamy filety i z wierzchu oprószamy je Delikatem (z każdej strony).
Krok 4
Folię aluminiową smarujemy oliwą i zawijamy w nią po jednym filecie (dość ciasno, by farsz nie wydostał się z kieszonki).
Krok 5
Filety pieczemy w 200 stopniach około 50-60 minut. Zanim je wyjmiemy z folii i pokroimy, odczekajmy 10-15 min, aby soki weszły w mięso a nie wypłynęły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































