Śródziemnomorskie kieszonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śródziemnomorskie kieszonki

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

10 sztuk

3 sztuki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W filetach robimy kieszonkę nożem z ostrym szpicem. Najlepiej, by filety były duże, ale raczej wysokie niż szerokie.

Krok 2

Pomidory, szpinak, bazylię, szałwię i czosnek drobno siekamy, mieszamy z gałką, kosteczką pietruszkową, dosalamy i dopieprzamy do smaku.

Krok 3

Tak powstałym farszem nadziewamy filety i z wierzchu oprószamy je Delikatem (z każdej strony).

Krok 4

Folię aluminiową smarujemy oliwą i zawijamy w nią po jednym filecie (dość ciasno, by farsz nie wydostał się z kieszonki).

Krok 5

Filety pieczemy w 200 stopniach około 50-60 minut. Zanim je wyjmiemy z folii i pokroimy, odczekajmy 10-15 min, aby soki weszły w mięso a nie wypłynęły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej