Śródziemnomorskie kieszonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śródziemnomorskie kieszonki

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

10 sztuk

3 sztuki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W filetach robimy kieszonkę nożem z ostrym szpicem. Najlepiej, by filety były duże, ale raczej wysokie niż szerokie.

Krok 2

Pomidory, szpinak, bazylię, szałwię i czosnek drobno siekamy, mieszamy z gałką, kosteczką pietruszkową, dosalamy i dopieprzamy do smaku.

Krok 3

Tak powstałym farszem nadziewamy filety i z wierzchu oprószamy je Delikatem (z każdej strony).

Krok 4

Folię aluminiową smarujemy oliwą i zawijamy w nią po jednym filecie (dość ciasno, by farsz nie wydostał się z kieszonki).

Krok 5

Filety pieczemy w 200 stopniach około 50-60 minut. Zanim je wyjmiemy z folii i pokroimy, odczekajmy 10-15 min, aby soki weszły w mięso a nie wypłynęły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śródziemnomorskie kieszonki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej