
Składniki
4 sztuki
6 sztuk
10 sztuk
3 sztuki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W filetach robimy kieszonkę nożem z ostrym szpicem. Najlepiej, by filety były duże, ale raczej wysokie niż szerokie.
Krok 2
Pomidory, szpinak, bazylię, szałwię i czosnek drobno siekamy, mieszamy z gałką, kosteczką pietruszkową, dosalamy i dopieprzamy do smaku.
Krok 3
Tak powstałym farszem nadziewamy filety i z wierzchu oprószamy je Delikatem (z każdej strony).
Krok 4
Folię aluminiową smarujemy oliwą i zawijamy w nią po jednym filecie (dość ciasno, by farsz nie wydostał się z kieszonki).
Krok 5
Filety pieczemy w 200 stopniach około 50-60 minut. Zanim je wyjmiemy z folii i pokroimy, odczekajmy 10-15 min, aby soki weszły w mięso a nie wypłynęły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej