
Składniki
null
null
2 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
6 szklanek
2 sztuki
150 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka roztrzep widelcem i wymieszaj z odrobiną gorącego rosołu Knorr.
Krok 2
Wymieszaj, podgrzej.
Krok 3
Okrój chleb ze skórek, potnij w kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj do zupy razem z pokrojonym serem i szczypiorkiem. Zamieszaj.
Krok 4
Dopraw do smaku i staropolską chlebiankę możesz podawać na stół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej