Staropolska chlebianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Staropolska chlebianka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

6 szklanek

2 sztuki

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka roztrzep widelcem i wymieszaj z odrobiną gorącego rosołu Knorr.

Krok 2

Wymieszaj, podgrzej.

Krok 3

Okrój chleb ze skórek, potnij w kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj do zupy razem z pokrojonym serem i szczypiorkiem. Zamieszaj.

Krok 4

Dopraw do smaku i staropolską chlebiankę możesz podawać na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Staropolska chlebianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab duszony na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej