
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, dodać zmieżdzony czosnek, maggi, paprykę, jajko, makę. Odstawic na 2 godz do lodówki.
Krok 2
Do rozgrzanego oleju dodać miód i wrzucić piersi podsmażyć i gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej