
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, dodać zmieżdzony czosnek, maggi, paprykę, jajko, makę. Odstawic na 2 godz do lodówki.
Krok 2
Do rozgrzanego oleju dodać miód i wrzucić piersi podsmażyć i gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej