Steki z indyka z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z indyka z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżeczki

150 gramów

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij przez folię, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Następnie ułóż na blasze i posmaruj pesto, obłóż pomidorami krojonymi w paski, plasterkami sera i posyp kaparami.

Krok 4

Zapiekaj około 8 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z indyka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebab z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej