
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżeczki
150 gramów
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij przez folię, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie ułóż na blasze i posmaruj pesto, obłóż pomidorami krojonymi w paski, plasterkami sera i posyp kaparami.
Krok 4
Zapiekaj około 8 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej