Steki z indyka z mozzarellą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

150 gramów

4 łyżeczki

0

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij przez folię, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Następnie ułóż na blasze i posmaruj pesto, obłóż pomidorami krojonymi w paski, plasterkami sera i posyp kaparami.

Krok 4

Zapiekaj około 8 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej