
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżeczki
150 gramów
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij przez folię, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie ułóż na blasze i posmaruj pesto, obłóż pomidorami krojonymi w paski, plasterkami sera i posyp kaparami.
Krok 4
Zapiekaj około 8 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej