
Składniki
3 łyżki
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, osusz, a następnie przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym wysmaruj nią stek. Wstaw mięso na godzinę do lodówki.
Krok 3
Następnie oczyść z marynaty i piecz 20 minut.
Krok 4
20
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej