
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki lekko przypłaszcz i uformuj. Smaż na gorącym oleju, a następnie ułóż na półmisku.
Krok 2
Dopraw solą i pieprzem, przykryj i trzymaj w cieple.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i wrzuć na tłuszcz ze smażenia. Dolej wino i dodaj koper oraz nasiona kopru.
Krok 4
Gotuj do czasu, gdy płyn zredukuje się do 1/3 ilości. Wtedy dodaj pastę pomidorową, masło i wymieszaj.
Krok 5
Jeśli sos jest za gęsty dodaj wina, wrzuć zieloną pietruszkę i polej steki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej