Steki z polędwicy - cacciatore przepis – Zobacz na przepisy.pl

Steki z polędwicy - cacciatore

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki lekko przypłaszcz i uformuj. Smaż na gorącym oleju, a następnie ułóż na półmisku.

Krok 2

Dopraw solą i pieprzem, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wrzuć na tłuszcz ze smażenia. Dolej wino i dodaj koper oraz nasiona kopru.

Krok 4

Gotuj do czasu, gdy płyn zredukuje się do 1/3 ilości. Wtedy dodaj pastę pomidorową, masło i wymieszaj.

Krok 5

Jeśli sos jest za gęsty dodaj wina, wrzuć zieloną pietruszkę i polej steki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej