Steki z polędwicy - cacciatore przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z polędwicy - cacciatore

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki lekko przypłaszcz i uformuj. Smaż na gorącym oleju, a następnie ułóż na półmisku.

Krok 2

Dopraw solą i pieprzem, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wrzuć na tłuszcz ze smażenia. Dolej wino i dodaj koper oraz nasiona kopru.

Krok 4

Gotuj do czasu, gdy płyn zredukuje się do 1/3 ilości. Wtedy dodaj pastę pomidorową, masło i wymieszaj.

Krok 5

Jeśli sos jest za gęsty dodaj wina, wrzuć zieloną pietruszkę i polej steki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z polędwicy - cacciatore - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej