
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 plastry
20 gramów
4 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki umyj, osusz, a następnie natrzyj olejem i upiecz na grillu. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Pomidora pokrój w ćwiartki, cebulę w plasterki.
Krok 3
Steki udekoruj liśćmi sałaty, pomidorami i gałązkami natki pietruszki.
Krok 4
Na każdym steku połóż plasterek cytryny i kawałek masła ziołowego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej