Steki z masłem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z masłem ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

20 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki umyj, osusz, a następnie natrzyj olejem i upiecz na grillu. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Pomidora pokrój w ćwiartki, cebulę w plasterki.

Krok 3

Steki udekoruj liśćmi sałaty, pomidorami i gałązkami natki pietruszki.

Krok 4

Na każdym steku połóż plasterek cytryny i kawałek masła ziołowego.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej