Świnki w błotku - ciasto czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1.5 opakowania

4 sztuki

15 dekagramów

6 łyżek

2 łyżki

masa czekoladowa:

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę i Kasię podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z czekoladą, wsypać mąkę, zmiksować i dodać szczyptę soli.

Krok 2

Białka ubić, następnie delikatnie połączyć z masą czekoladową. Wlać do małej tortownicy, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą (może być papier do pieczenia - zamiast bułki tartej).

Krok 3

Błotko: śmietankę zagotować, rozpuścić w niej czekoladę i lekko przestudzić. Wyłożyć na ciasto czekoladowe, wysmarować boki. Obsypać ciasto pokruszonymi ciastkami zostawiając puste miejsce w środku na świnki Wykonanie świnek: czystymi rękoma uplastycznić lukier i utworzyć Świnki. Postawić je na błotku.

2

Opinie o przepisie

  • Barbara

    Barbara , 04.03.2019

    Zapomniano dodać, że ciasto się piecze i w jakiej temp.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam

    adam, 26.11.2015

    Pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej