
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj i pokrój na kawałki.

Krok 2
Na talerzu ułóż pokrojone owoce, z truskawek zrób uszy świnki, z dużej kulki lodów głowę. Udekoruj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Najlepsze lody dla dzieci "Świnka"
Lody to jeden z tych deserów, które można serwować na wiele rozmaitych sposobów. Przepis na słodką przekąskę w kształcie świnki na pewno przypadnie do gustu każdemu, kto lubi oryginalność na talerzu. Gałka lodów, imitująca głowę zwierzaka, powinna być w jasnych kolorach – białym lub różowym, aby jak najlepiej odzwierciedlać oryginał. Dodaj przecięte na pół truskawki jako uszy, a następnie zrób oczy z jagód. Wymiennie możesz użyć nasion owocu granatu lub małych winogron. Mandarynki, kiwi i banany ułóż naokoło lodów. Możesz wybierać swoje ulubione owoce i tworzyć z nich dowolne kompozycje na talerzu. Całość udekoruj świeżą miętą, różyczkami z bitej śmietany lub polewą czekoladową. Tak przygotowane lody z pewnością przypadną do gustu miłośnikom zimnych słodkich przekąsek. Wspólne ozdabianie deseru to też świetny pomysł na kreatywne spędzenie czasu. Wydrukuj listę składników i stwórz własną wersję lodowej świnki. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie napisz zatem w komentarzu, jak smakowało.