Szarlotka pyszna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

798

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, oczyść z nasion, poszatkuj drobno.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia.

Krok 3

Połowę wysyp do posmarowanej Kasią tortownicy.

Krok 4

Wyłóż na to pokrojone jabłka, posyp je cynamonem i cukrem waniliowym.

Krok 5

Przykryj jabłka pozostałą częścią suchej mieszanki.

Krok 6

Na wierzchu ułóż wiórki z reszty Kasi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej