Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew obierz, pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry i chili. Limonkę otrzyj ze skórki i pokrój ją na cząstki. Łososia pokrój w grubą 2-3 cm kostkę.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj olej, curry, skórkę z limonki, dopraw odrobiną soli. W powstałej marynacie obtocz kawałki łososia i ponabijaj go na patyki do szaszłyków. Ostaw na bok.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 2

Krok 3

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, chili i marchew, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne oraz rodzynki, całość zalej 300ml wody, gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy fasolkę szparagową, mleko kokosowe oraz część kolendry, całość dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 4

Krok 5

Szaszłyki smaż na patelni na średnio rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Kaszotto przełóż do miski, podawaj z usmażonymi szaszłykami, cząstkami limonki i pozostałą kolendrą.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni - smaż go pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnymSzaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym

Łosoś to niekwestionowany lider wśród ryb. Od lat wpisuje się w nasze menu, grając główną rolę zarówno w wykwintnych, jak i codziennych daniach. Bez wątpienia łosoś jest produktem uniwersalnym, który dopasuje się do każdej okoliczności. Dziś polecamy wyjątkowy przepis na szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Szaszłyki z łososia to coś specjalnego dla wszystkich miłośników ryb – zwłaszcza tych słodkowodnych.

Na jaką okazję?

Przygotuj szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym w swoim domu i zaserwuj swojej rodzinie szaszłyki w nieco innym wydaniu.

Czy wiesz, że?

Dania w formie szaszłyków wywodzą się prawdopodobnie z Azji, gdzie stanowią podstawę tamtejszego menu.

Dla urozmaicenia:

Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni, smaż go pod przykryciem.