Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew obierz, pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry i chili. Limonkę otrzyj ze skórki i pokrój ją na cząstki. Łososia pokrój w grubą 2-3 cm kostkę.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj olej, curry, skórkę z limonki, dopraw odrobiną soli. W powstałej marynacie obtocz kawałki łososia i ponabijaj go na patyki do szaszłyków. Ostaw na bok.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 2

Krok 3

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, chili i marchew, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne oraz rodzynki, całość zalej 300ml wody, gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy fasolkę szparagową, mleko kokosowe oraz część kolendry, całość dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 4

Krok 5

Szaszłyki smaż na patelni na średnio rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Kaszotto przełóż do miski, podawaj z usmażonymi szaszłykami, cząstkami limonki i pozostałą kolendrą.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni - smaż go pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mozzarellą
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnymSzaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym

Łosoś to niekwestionowany lider wśród ryb. Od lat wpisuje się w nasze menu, grając główną rolę zarówno w wykwintnych, jak i codziennych daniach. Bez wątpienia łosoś jest produktem uniwersalnym, który dopasuje się do każdej okoliczności. Dziś polecamy wyjątkowy przepis na szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Szaszłyki z łososia to coś specjalnego dla wszystkich miłośników ryb – zwłaszcza tych słodkowodnych.

Na jaką okazję?

Przygotuj szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym w swoim domu i zaserwuj swojej rodzinie szaszłyki w nieco innym wydaniu.

Czy wiesz, że?

Dania w formie szaszłyków wywodzą się prawdopodobnie z Azji, gdzie stanowią podstawę tamtejszego menu.

Dla urozmaicenia:

Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni, smaż go pod przykryciem.