Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym
łatwe
32 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew obierz, pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry i chili. Limonkę otrzyj ze skórki i pokrój ją na cząstki. Łososia pokrój w grubą 2-3 cm kostkę.

Krok 2
W misce wymieszaj olej, curry, skórkę z limonki, dopraw odrobiną soli. W powstałej marynacie obtocz kawałki łososia i ponabijaj go na patyki do szaszłyków. Ostaw na bok.

Krok 3
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, chili i marchew, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne oraz rodzynki, całość zalej 300ml wody, gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.

Krok 4
Dodaj wtedy fasolkę szparagową, mleko kokosowe oraz część kolendry, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Szaszłyki smaż na patelni na średnio rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Kaszotto przełóż do miski, podawaj z usmażonymi szaszłykami, cząstkami limonki i pozostałą kolendrą.


Dobra rada:
Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni - smaż go pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym
Łosoś to niekwestionowany lider wśród ryb. Od lat wpisuje się w nasze menu, grając główną rolę zarówno w wykwintnych, jak i codziennych daniach. Bez wątpienia łosoś jest produktem uniwersalnym, który dopasuje się do każdej okoliczności. Dziś polecamy wyjątkowy przepis na szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Szaszłyki z łososia to coś specjalnego dla wszystkich miłośników ryb – zwłaszcza tych słodkowodnych.
Na jaką okazję?
Przygotuj szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym w swoim domu i zaserwuj swojej rodzinie szaszłyki w nieco innym wydaniu.
Czy wiesz, że?
Dania w formie szaszłyków wywodzą się prawdopodobnie z Azji, gdzie stanowią podstawę tamtejszego menu.
Dla urozmaicenia:
Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni, smaż go pod przykryciem.



























