Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew obierz, pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry i chili. Limonkę otrzyj ze skórki i pokrój ją na cząstki. Łososia pokrój w grubą 2-3 cm kostkę.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj olej, curry, skórkę z limonki, dopraw odrobiną soli. W powstałej marynacie obtocz kawałki łososia i ponabijaj go na patyki do szaszłyków. Ostaw na bok.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 2

Krok 3

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, chili i marchew, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne oraz rodzynki, całość zalej 300ml wody, gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy fasolkę szparagową, mleko kokosowe oraz część kolendry, całość dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 4

Krok 5

Szaszłyki smaż na patelni na średnio rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Kaszotto przełóż do miski, podawaj z usmażonymi szaszłykami, cząstkami limonki i pozostałą kolendrą.

Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni - smaż go pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnymSzaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym

Łosoś to niekwestionowany lider wśród ryb. Od lat wpisuje się w nasze menu, grając główną rolę zarówno w wykwintnych, jak i codziennych daniach. Bez wątpienia łosoś jest produktem uniwersalnym, który dopasuje się do każdej okoliczności. Dziś polecamy wyjątkowy przepis na szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Szaszłyki z łososia to coś specjalnego dla wszystkich miłośników ryb – zwłaszcza tych słodkowodnych.

Na jaką okazję?

Przygotuj szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym w swoim domu i zaserwuj swojej rodzinie szaszłyki w nieco innym wydaniu.

Czy wiesz, że?

Dania w formie szaszłyków wywodzą się prawdopodobnie z Azji, gdzie stanowią podstawę tamtejszego menu.

Dla urozmaicenia:

Żeby łosoś szybciej doszedł na patelni, smaż go pod przykryciem.