Szybkie ciasto z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

192 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szklanka

2 opakowania

2.3 szklanki

2 łyżeczki

1

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar pokroić na kawałki i posypać cukrem waniliowym.

Krok 2

Kasię rozpuścić i wystudzić.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.

Krok 4

Pianę delikatnie połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, wlać wystudzoną Kasię.

Krok 5

Ciasto przelać do formy, ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką (wykonaną z mąki, cukru i Kasi).

Krok 6

Piec 35 minut w temperaturze 170 C. Po wystudzeniu ciasto polukrować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej