Szybkie filety z mintaja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie filety z mintaja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

null

0.5 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne opłucz, odciśnij i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem, odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie filety z mintaja  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto kawowe z bezami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej