
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
6 sztuk
0.6 kilograma
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej wodą. Dołóż oczyszczoną i umytą włoszczyznę i doprowadź do zagotowania.
Krok 2
Wrzuć kostkę Knorr zmniejsz gaz i gotuj przez godzinę pod przykryciem uzupełniając wodę w razie potrzeby. Pod koniec gotowania szynki dodaj do wywaru natkę pietruszki.
Krok 3
Po ugotowaniu wyjmij miękkie mięso. Wywar zachowaj np. do zupy czy sosu.
Krok 4
Sałaty porwij, ogórka i paprykę pokrój w plastry. Warzywa ułóż na półmisku
Krok 5
Lekko ostudzoną szynkę pokrój w cienkie plastry i połóż na zrywach i sałacie. Danie udekoruj majonezem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej