Szynka gotowana + paprykowe smaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka gotowana + paprykowe smaczki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

6 sztuk

0.6 kilograma

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą. Dołóż oczyszczoną i umytą włoszczyznę i doprowadź do zagotowania.

Krok 2

Wrzuć kostkę Knorr zmniejsz gaz i gotuj przez godzinę pod przykryciem uzupełniając wodę w razie potrzeby. Pod koniec gotowania szynki dodaj do wywaru natkę pietruszki.

Krok 3

Po ugotowaniu wyjmij miękkie mięso. Wywar zachowaj np. do zupy czy sosu.

Krok 4

Sałaty porwij, ogórka i paprykę pokrój w plastry. Warzywa ułóż na półmisku

Krok 5

Lekko ostudzoną szynkę pokrój w cienkie plastry i połóż na zrywach i sałacie. Danie udekoruj majonezem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej