Szynka gotowana + paprykowe smaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka gotowana + paprykowe smaczki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą. Dołóż oczyszczoną i umytą włoszczyznę i doprowadź do zagotowania.

Krok 2

Wrzuć kostkę Knorr zmniejsz gaz i gotuj przez godzinę pod przykryciem uzupełniając wodę w razie potrzeby. Pod koniec gotowania szynki dodaj do wywaru natkę pietruszki.

Krok 3

Po ugotowaniu wyjmij miękkie mięso. Wywar zachowaj np. do zupy czy sosu.

Krok 4

Sałaty porwij, ogórka i paprykę pokrój w plastry. Warzywa ułóż na półmisku

Krok 5

Lekko ostudzoną szynkę pokrój w cienkie plastry i połóż na zrywach i sałacie. Danie udekoruj majonezem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej