Szynka gotowana + paprykowe smaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka gotowana + paprykowe smaczki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

6 sztuk

0.6 kilograma

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą. Dołóż oczyszczoną i umytą włoszczyznę i doprowadź do zagotowania.

Krok 2

Wrzuć kostkę Knorr zmniejsz gaz i gotuj przez godzinę pod przykryciem uzupełniając wodę w razie potrzeby. Pod koniec gotowania szynki dodaj do wywaru natkę pietruszki.

Krok 3

Po ugotowaniu wyjmij miękkie mięso. Wywar zachowaj np. do zupy czy sosu.

Krok 4

Sałaty porwij, ogórka i paprykę pokrój w plastry. Warzywa ułóż na półmisku

Krok 5

Lekko ostudzoną szynkę pokrój w cienkie plastry i połóż na zrywach i sałacie. Danie udekoruj majonezem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka gotowana + paprykowe smaczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej