Tajskie placki kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie placki kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null

null

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę kukurydzy, mąkę, jajko, pastę curry i mleko kokosowe zmiksować na gładkie ciasto.

Krok 2

Cebulkę drobno posiekać, dodać do ciasta razem z pozostałą kukurydzą, kolendrą i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i wyżką wlewać ciasto, tworząc dość duże placki. Smażyć je po 3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej