Tajskie placki kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie placki kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null

null

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę kukurydzy, mąkę, jajko, pastę curry i mleko kokosowe zmiksować na gładkie ciasto.

Krok 2

Cebulkę drobno posiekać, dodać do ciasta razem z pozostałą kukurydzą, kolendrą i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i wyżką wlewać ciasto, tworząc dość duże placki. Smażyć je po 3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebabki z ogórkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej