Tajskie placki kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie placki kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null

null

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę kukurydzy, mąkę, jajko, pastę curry i mleko kokosowe zmiksować na gładkie ciasto.

Krok 2

Cebulkę drobno posiekać, dodać do ciasta razem z pozostałą kukurydzą, kolendrą i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i wyżką wlewać ciasto, tworząc dość duże placki. Smażyć je po 3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej