Tarta z jagodami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

141 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

353 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać z Kasią, dodać jajko, cukier i szybko zagnieść ciasto.

Krok 2

Wyrobione ciasto włożyć do lodówki na 30 min.

Krok 3

Następnie tortownicę wylepić ciastem.

Krok 4

Po wylepieniu tortownicy, przed nałożeniem jagód, dobrze jest delikatnie nakłuć ciasto widelcem, a następnie posmarować białkiem lub posypać bułka tartą, dzięki temu ciasto ładnie wyrośnie i nie nasiąknie sokiem z jagód.

Krok 5

Jagody opłukać i wyrzucić wszelkie zanieczyszczenia, wymieszać starannie z cukrem i wyłożyć na przygotowany placek.

Krok 6

Wstawić do nagrzanego pieca, piec ok. 30 minut.

Krok 7

Na zimne ciasto wylać bitą śmietanę zmieszaną z żelatyną i schłodzić.

Krok 8

Przygotowanie śmietany: Śmietanę ubijać mikserem na średnich obrotach. Po 2-3 min. dodać cukier puder i żelatynę i ciągle ubijać, aż śmietana będzie gotowa.

2

Opinie o przepisie

  • Irena Klimek

    Irena Klimek, 09.06.2016

    Ja miałam mrożone jagody!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Wnukowska

    Ewelina Wnukowska, 09.06.2016

    jagód jeszcze nie ma po co ta farsa?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej