Tofii

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

dodatki:

1 słoik

3 plastry

masa budyniowa:

0.75 litra

1

3 opakowania

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt jasny i biszkopt ciemny.

Krok 2

Masa budyniowa:Z mleka , cukru i budyniu ugotować budyń.

Krok 3

Margarynę utrzeć ,dodając przestudzony budyń.

Krok 4

Masę podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao.

Krok 5

Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny-masa budyniowa biała-wafel-masa mleczna-wafel-masa budyniowa ciemna-biszkopt jasny-polewa.

Krok 6

Jeżeli listki wafli są mniejsze niż powierzchnia biszkoptu , należy dołożyć dodatkowe wafle.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej