Tofii

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa budyniowa:

0.75 litra

3 opakowania

1.5 sztuki

1 łyżeczka

1

dodatki:

1 słoik

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt jasny i biszkopt ciemny.

Krok 2

Masa budyniowa:Z mleka , cukru i budyniu ugotować budyń.

Krok 3

Margarynę utrzeć ,dodając przestudzony budyń.

Krok 4

Masę podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao.

Krok 5

Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny-masa budyniowa biała-wafel-masa mleczna-wafel-masa budyniowa ciemna-biszkopt jasny-polewa.

Krok 6

Jeżeli listki wafli są mniejsze niż powierzchnia biszkoptu , należy dołożyć dodatkowe wafle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek kokosowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej