torcik królewski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

34

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 puszka

1.5 szklanki

2 opakowania

0.5 litra

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

żółtka utrzeć z cukrem.

Krok 3

przesiać 2 rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i kakao- dodać do utartych żółtek.

Krok 4

utrzeć wszystko razem.na koniec dodać ubite na sztywno białka.

Krok 5

wylać ciasto do tortownicy piec 25 min. w tem. 190 st.

Krok 6

po upieczeniu wystudzić ciasto i podzielić na 3 części.

Krok 7

krem:z mleka i budyniu ugotuj gesty budyn, ostudz. miekką margarynę utrzyj z pozostałym cukrem dodajac po łyżce zimnego budyniu. powstałym kremem przelóz placki biszkoptowe. na jednej warstwie kremu rozsmaruj dżem.polewę stop. polej ciasto i rozsmaruj na całej powierzchni ciasta. udekoruj wg uznania. np. udekorować na przemian wiśniami z dżemu i różyczkami z kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • torcik królewski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Tradycyjny schabowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej