Tort Biały Miś

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

116 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

50 gramów

2 łyżeczki

200 gramów

5 sztuk

100 gramów

dekoracja:

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do Kasi ciągle ucierając.

Krok 2

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 50 minut.

Krok 3

Ostudzone ciasto przekrój w poprzek na dwa blaty.

Krok 4

Polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Dolny blat polej rozpuszczoną polewą deserową i posyp posypką.

Krok 5

Z górnego wytnij główkę i uszy misia i polej polewą białą. Misia ułóż na ciemnym spodzie.

Krok 6

Z reszty polew zrób buzię, oczka i środki uszu. Z cukrowego serduszka, lub cukiereczka zrób nosek. Misiowi możesz zrobić z cukierków korale, lub z żelkowej wstążki muchę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej