Lody dla dzieci "Miś" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Miś"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przed przygotowaniem deseru podgrzej w garnku z wodą lukier.

Krok 2

Z lodów o smakach ciasteczkowym, śmietankowym i karmelowym zrób 3 kulki. Nałóż je jedna na drugą, tak aby lekko się skleiły, i włóż do zamrażalnika na 10 minut.

Krok 3

Gdy zamarzną, przełóż je do waflowego koszyczka. Z czekoladowych drażetek zrób oczy, a z ciasteczek uszy misia.

Krok 4

Polewą lukrową namaluj uśmiechniętą buzię i nosek misia. Z kolorowych drażetek zrób guziki. Lody podawaj od razu.

2

Opinie o przepisie

  • Natalia Neumann

    Natalia Neumann , 13.08.2020

    mniam pyha te dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 28.04.2015

    Bardzo dobry deser, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Miś"Lody dla dzieci "Miś"

Desery lodowe stwarzają wiele możliwości łączenia smaków oraz właściwie nieograniczone możliwości ich kreatywnego podania. Skorzystaj z naszych kolorowych inspiracji i przygotuj lody „miś”. Jak wykonać taki deser? Na początek podgrzej w niewielkim garnku wodę z lukrem. Następnie z lodów o smakach śmietankowym, ciasteczkowym i karmelowym wydrąż trzy kulki o podobnej wielkości. Przełóż je na przykład na talerz, tak by leżały równo, jedna na drugiej, i by dobrze się ze sobą skleiły. Włóż je ponownie do zamrażalnika na około dziesięć minut, a gdy zamarzną, przełóż do specjalnego waflowego koszyczka. Na koniec zrób z czekoladowych drażetek oczy i guziki„misia”, a z malutkich ciasteczek – jego uszy. Uśmiech wykonaj za pomocą przygotowanej wcześniej polewy cukrowej lub narysuj go cukrowym pisakiem. Jeśli nie masz akurat pod ręką kolorowych draży, równie dobrze zrobisz oczy i usta zwierzątka przy użyciu bakalii. Deser podawaj od razu po udekorowaniu, koniecznie dobrze schłodzony. Będzie apetycznym uwieńczeniem obiadu lub przyjęcia.