Tort Biały Miś

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

120 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

250 gramów

50 gramów

2 łyżeczki

200 gramów

5 sztuk

100 gramów

dekoracja:

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do Kasi ciągle ucierając.

Krok 2

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 50 minut.

Krok 3

Ostudzone ciasto przekrój w poprzek na dwa blaty.

Krok 4

Polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Dolny blat polej rozpuszczoną polewą deserową i posyp posypką.

Krok 5

Z górnego wytnij główkę i uszy misia i polej polewą białą. Misia ułóż na ciemnym spodzie.

Krok 6

Z reszty polew zrób buzię, oczka i środki uszu. Z cukrowego serduszka, lub cukiereczka zrób nosek. Misiowi możesz zrobić z cukierków korale, lub z żelkowej wstążki muchę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Biały Miś  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej