
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, cztery ząbki czosnku posiekaj. Zeszklij cebulę i podsmaż czosnek.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Dorzuć do cebuli i czosnku, posól. Wszystko podsmażaj, pomidory mogą puścić trochę wody, która powoli będzie odparowywać. Dopraw warzywa imbirem i natką pietruszki.
Krok 3
Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Duś, a gdy mięso będzie gotowe, dodaj curry.
Krok 4
Ostatni ząbek czosnku zgnieć, dodaj do jogurtu. Dosyp zioła prowansalskie i odrobinę soli, wymieszaj. Powstały sos odłóż w chłodne miejsce.
Krok 5
Na podgrzane tortille nakładaj trochę farszu, zawiń, polej z wierzchu sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej