Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
30 mililitrów
0.3 szklanki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
nadzienie:
4 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: w naczyniu wymieszaj jaja z cukrem, dodaj mleko, wodę, olej, cynamon, szczyptę soli oraz mąkę – wszystko zmiksuj razem, a następnie na delikatnie posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.
Krok 2
Banany obierz ze skóry, pokrój w plastry. W rondelku rozpuść miód, dodaj mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień – gdy płyn nieco zgęstnieje, dodaj pokrojone banany i duś jeszcze chwilę. Odcedź i pozostaw powstały sos.
Krok 3
Na rozłożone naleśniki nakładaj banany i zwiń w rulony. Posmaruj naczynie żaroodporne odrobiną masła i ułóż w nim naleśniki – wierzch posyp resztą (pokrojonego, pokruszonego) masła, przykryj naczynie i zapiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni (około 8-10 minut). Gotowe naleśniki podawaj z przygotowanym wcześniej sosem, udekoruj miętą lub melisą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej